Gamina kietą šampūną šunims, vysto patalpų nuomos idėja ir kuria Android programėle

Ukmergės Jono Basanavičiaus gimnazija daylvauja programoje „Praktinio verslumo ugdymo programos įgyvendinimas Lietuvos mokyklose (9-12 kl. mokiniams)”. Šios programos metu organizuojami praktinių verslumo įgūdžių ugdymo mokymai, teikiamos konsultacijos gimnazijos administracijos atstovams ir veiklas vykdantiems pedagogams, organizuojamos interaktyvios veiklos skirtingiems verslo modeliams pažinti, vyks verslumo ir inovacijų stovykla, gimnazistai yra skatinami kurti mokomąsias bendroves.

Džiaugiamės, kad gimnazistai sėkmingai įsitraukė į praktinį verslumo ugdymą ir dalyvauja mokymuose bei pristato verslo idėjas. Šiuo metu gimnazijoje veikia trys mokinių mokomosios bendrovės: “Dyslexia Rainbow”- kuriama Android programėlė disleksiją turintiems žmonėms, “Au-Au” – kietas šampūnas šunims, ir “Saldus laikas” – patalpų nuoma. Visos bendrovės dalyvavo LJA inovacijų ir verslumo stovykloje bei Ukmergės rajono verslo idėjų konkurse. MMB “Dyslexia Rainbow” pateko į TOP3, su komanda vyksime į LJA Kalėdinę mokomųjų bendrovių Expo mugę.

Šios programos koordinatoriai: pavaduotoja neformaliam ugdymui Kristina Krivickienė, ekonomikos ir verslumo mokytoja Monika Gitaitienė, fizinio ugdymo mokytoja Vilma Grigienė ir Živilė Baušienė.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas