Paskutinis skambutis nuskambėjo 81-ajai gimnazijos abiturientų laidai.

  • Paskelbė : Jūratė Gimbutienė
  • Paskelbta: 2024-06-28
  • Kategorija: Renginiai

Šiandien abiturientai švenčia mokyklinio gyvenimo pabaigą. Ilgametė tradicija – šv.Mišios, kuriose susitinka abi miesto gimnazijos, abiturientų eisena prie paminklo Lituania Restituta,  -  tai pagarbos išreiškimas tradicijoms, istorijai, aukoms už laisvę. Kęstučio aikštėje abiturientus pasveikino Ukmergės rajono meras Darius Varnas, mokiniai padėjo gėles prie paminklo.

Dar viena tradicija –  laidos sodinamas medelis prie gimnazijos. Šiais metais tai – magnolija.

Paskutinio skambučio šventėje dalyvavo Dukstynos ir Užupio pagrindinių mokyklų bei Šilo progimnazijos pradinukai, jie pakvietė gimnazistus į eiseną,  o taip pat dalyvavo šventinėje programoje.

Iškilmingame Paskutiniojo skambučio  renginyje abiturientus, tėvelius ir svečius pasveikino ir  padėkas stropiems, visuomeniškiems gimnazistams  įteikė gimnazijos direktorius Saulius Grigas. Į šventę atvykusios pirmosios mokytojos Rima Mackevičienė ir Neringa Paškauskienė, pagrindinių mokyklų ir progimnazijų bendruomenių vadovės - Daiva Liumparienė, Lilija Galickė, Inga Ilčiukienė, rajono savivaldybės administracijos direktorė Inga Pračkailė, švietimo ir sporto skyriaus vadovas Vaidotas Kalinas ir vyr.specialistas Arūnas Augustinas mūsų abitūrai linkėjo daugelio dalykų: sėkmės, prasmės pojūčio gyvenime, kvietė nepamiršti gimtojo krašto ir po jaunystės ieškojimų bei atradimų sugrįžti  kurti ir gyventi į Ukmergę. Tėvelių vardu bendruomenei žodį tarė Rasa ir Artūras Vasiliauskai. Tėčio Artūro žodžiai palietė kiekvieno tikro basanavičiuko širdį...

Visiems susirinkusiems jautrius žodžius skyrė abiturientų auklėtojos Marina Aukštuolienė, Žydra Grigienė ir Jovita Majauskė, o jų auklėtiniai dėkojo mokytojams, tėvams, svečiams, skyrė savo Paskutiniojo skambučio valsą ir dainą, perdavė laidos raktą gimnazijos trečiokams.

Renginį vedė skaitovės Kamilė Misevičiūtė ir Auksė Gečiauskaitė, šoko gimnazisčių trio, pianinu grojo abiturientė Simona Kvieskaitė, na, ir kaip gi be gimnazijos mokinių prezidento, dabar jau baigusio kadenciją - Mangirdo Jurkėno dainos!

Dėkojame visiems šventės organizatoriams ir dalyviams, palinkėkime basanavičiukams sėkmės artėjančioje egzaminų sesijoje!

Už puikiai  įamžintas  šventės akimirkas AČIŪ gimnazijos trečiokėms Austėjai Kalundaitei ir Beatryčiai Antonovičiūtei. O švietimo ir  sporto skyriaus vedėjo Vaidoto Kalino asmeninė padėka skrieja šauniems organizatoriams - gimnazijos trečiokams ir jų auklėtojoms - Rimai  Ivanovai, Gražinai Macijauskaitei ir Loretai Žilinskienei.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas